RECEPT NA BEZLEPKOVÉ TIRAMISU
SUROVINY na 2 porce:
1 bílý jogurty (125 g)
125 g Mascarpone
1 žloutek
1 bílek
25 g moučkového cukru
½ šálku espressa
3 ks Schnitzer gluten-free Mini Cake Chocolate
Kakao & strouhaná čokoláda dle chuti na posypání
POSTUP:
Vaječný žlutek vyšlehejte s prosetým moučkovým cukrem do pěny. Přidejte jogurt a mascarpone a důkladně promíchejte.
Z bílku vyšlehejte pevný sníh a vše opatrně promíchejte s připravenou hmotou. Směs dejte na hodinu minut ztuhnout do
lednice.
Minicaky nakrájejte na centimetrové plátky a vložte na dno dezertních misek
či větší misky a pokapejte připravenou kávou.
Mascarpone směsí naplňte zdobící sáček a naneste vrstvu krému na korpus v misce. Vložte další část koláčku, pokapejte kávou… Tento postup
opakujte, dokud není miska plná.
Ozdobte kakaem či strouhanou čokoládou dle chuti.
Nechte uležet v lednici min. 2 hodiny.
Dobrou chuť!